"Hier begint de ondekkingstocht van uw kind!"

Inlichtingen coronavirus

28 feb

Beste ouder

De Nationale Veiligheidsraad heeft beslist om de lessen te schorsen in alle scholen om de verdere verspreiding van het coronavirus in te dijken en de kwetsbare groepen te beschermen.

Wat betekent dit voor onze school?

Alle lessen worden geschorst maar we voorzien in opvang voor de leerlingen van wie ouders in de zorgsector werken, kinderen van veiligheidsmensen of winkelbedienden of voor leerlingen die anders opgevangen worden door hun grootouders. De gezondheidsdeskundigen raden ten stelligste af om kinderen nu te laten opvangen door hun grootouders. Ouders die van thuis uit werken, houden de kinderen thuis.

In onze school wordt de voor- en naschoolse opvang gegarandeerd vanaf 7u ’s morgens tot 18u in de namiddag (op woensdag tot 14u). De ophaaldiensten worden evenwel geannuleerd. Bij het organiseren van de opvang houden we ook rekening met hygiëne, afstand, ventilatie....

We voorzien tijdelijk geen warme maaltijden. Gelieve dagelijks een lunchpakket te voorzien.

De school zal oefeningen en leerstof voorzien aan de hand van een bundel, Bingel, e.d. die de kinderen zelfstandig kunnen maken. We raden ook aan om van de tijd gebruik te maken om elke dag minstens 15 min te lezen.

Deze maatregel gaat in op vrijdag 13 maart om 24 uur en duurt t.e.m. 3 april 2020. Gedurende deze periode worden er geen afwezigheden geregistreerd.   

Wat kan je als ouder doen?

Blijf alert voor mogelijke symptomen bij je kind (zoals vooral koorts, maar ook hoesten, zich grieperig voelen). Als die optreden, neem je contact op met de huisarts.

Spreek met je met je kind over het coronavirus:  https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/hoe-spreek-je-met-kinderen-over-het-coronavirus

   

Meer informatie?

  • Algemene info en veel gestelde vragen: www.info-coronavirus.be.
  • Heb je nog een vraag? Bel 0800 14689 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
  • Extra informatie voor ouders op https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/coronavirus-voor-ouders

Heb je nog vragen, neem dan contact op met Sien De Coster (053/46 02 10 of 0474/78 68 42)

We houden u op de hoogte indien er wijzigingen zijn.

Vriendelijke groeten,

Sien De Coster

Contact info

map